Řetězy Pewag – spolehlivost a jistota na silnicích v zimě

Řetězy Pewag jsou špičkou v oboru. Jedná se o jedny z nejlepších sněhových řetězů, na trhu. Důvodů, proč jsou pro vaše auto nejlepší volbou je mnoho důvodů, které se vám pokusíme přiblížit v tomto článku.

Řetězy Pewag - spolehlivost a jistota na silnicích v zimě

Vlastní vývoj i výroba

Spousta značek automobilového průmyslu přesouvá svoji výrobu nebo její části na východ. Pewag naproti tomu na dále zůstává na půdě Evropské unie. Vývojem i celou výrobou – to jim dává možnost vždy kontrolovat kvalitu vstupních surovin i finálního výrobku. Část jejich produkce se dokonce nachází v České republice, konkrétně ve Vamberku.

Výrobou řetězů se tato firma zabývá přes 500 let. Ty první prodala již v roce 1912. Jejich výrobky mají samozřejmě řadu patentů, mezi nejznámější patří vlnitý profil záběrových článků, který vylepšuje přilnavost. Jejich řetězy jsou navíc důmyslně sestavené tak, aby žádný ze segmentů nebyl v ose s kolem – řetěz na něm tak, aby stopa byla šikmá, což výrazně zvyšuje jejich záběr.

Pewag sněhové řetězy

Ocelové řetězy pro běžné motoristy jsou pro Pewag však jen „špičkou ledovce“. Jejich výrobky se nasazují na kola aut, kamionů, traktorů nebo těžké techniky pohybující se po vysoce abrazivních površích. Dále se zabývají řetězy technickými, dopravníkovými i břemenovými.

Pewag řetězy na auta

V zimě jsou řetězy důležitá, byť ne povinná, položka výbavy vozidla, pokud se chystáte třeba na hory.

V Pewagu se vyrábí řetězy na všechny možné typy aut se širokou škálou vlastností. Ať už jde o maximální záběrové schopnosti, o jednoduché nasazování, či o co nejnižší profil. Najdeme u nich i model řetězů Servostar, který je ideální pro moderní vozy s minimem místa v podbězích, či speciální řetězy doporučené pro vozy typu SUV, pro dodávky nebo autobusy.

Řetězy na auto Pewag a trvanlivost

Výrobky firmy Pewag mají extrémní trvanlivost a odolnost, což dokazuje i fakt, že v nabídce jsou pro ně i náhradní díly, pomocí nichž lze nahradit například přetržené řetězové oko bez nutnosti kupovat celý řetěz. U extrémně zatěžovaných řetězů dělá firma opatření snižující opotřebení – například přídavnými částmi, které mohou zlepšit záběr a zvětšit celkovou tloušťku článku v nejnamáhanějším místě.

Při výrobě je pevnost každé jednotlivé části řetězu pečlivě testována. Vždy se vezme 11 článků v řadě a je testováno, zda se při napnutí předepsanou silou žádný nijak nepovolí ani se nechová jinak, než je předepsáno. Řetězy jsou testovány podle rakouské normy, takže musejí vydržet například 120 kilometrů jízdy po suchém asfaltu. Pewag vyrábí i originální sněhové řetězy s logem Škoda, Volkswagen, Volvo nebo Porsche.